Még a belépő sávokat is meg kellett nyitni a kilépő forgalom számára

Több mint 337 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik több mint 100 ezer járművel lépték át az országhatárt.

A legtöbben 2019. december 22-én választották a megye átkelőhelyeit, aznap a 133 ezret is meghaladta az átutazók száma. Ez azt jelentette, hogy több mint 5500 utast léptettek át óránként, úgy, hogy a személyforgalomban a várakozási idő nem haladta meg a három órát. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette, sőt a rendőrök a legkritikusabb időszakokban a belépő oldali sávok egy részén is kilépő forgalmat kezeltek.

A Csongrád megyei rendőrök a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársaival, valamint a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve, az év végi időszakban is közösen kezelik a megnövekvő forgalmat, mindent megtéve a biztonságos és gyors határátléptetés érdekében.

Az utazóknak célszerű a torlódások esetén Szerbia felé és onnan Magyarországra a Tiszasziget, Ásotthalom, Kübekháza, Bácsalmás, Bácsszentgyörgy és Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyek felé kerülni. Előbbi öt átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe, míg Hercegszántó a nap 24 órájában elérhető. Akik Romániába vagy onnan Nyugat-Európa felé szeretnének utazni, választhatják a szintén 24 órás nyitvatartással működő kiszombori vagy battonyai átkelőt.

(police.hu, fotó: illusztráció)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink