Még a Völner-ügy sem rengette meg a Fidesz támogatottságát

Az IDEA Intézet 2021. november 29. és december 13. között készített reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményei szerint az év utolsó időszaka nem változtatta meg drasztikusan a választói preferenciákat. Az előválasztás utáni időszakban az egységes ellenzék kissé elcsendesedett, így érdemben nem javultak a pozíciói. Fideszes áttörésről azonban nem beszélhetünk.

A teljes, választókorú népességen belül a hat együttműködő ellenzéki párt közös listája a Fidesz−KDNP-vel azonos támogatottsággal rendelkezik. Az ellenzék és a kormánypárt is egyaránt 38-38 százalékon áll. Az elmúlt hónaphoz képest a Fidesz esetében semmilyen mozgás nem történt, míg az ellenzék esetében 1 százalékponttal csökkent a támogatottság.

IDEA Intézet

A biztos szavazó pártot választóknál a Fidesz–KDNP támogatottsága az előző hónaphoz képest 1 százalékponttal nőtt, így jelenleg 35 százalékos, míg a Jobbik és az MSZP támogatottsága is 1-1 százalékponttal csökkent (8%, illetve 3%), a többi párté viszont változatlan. A parlamenten kívüli Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom egyaránt 3-3 százalékot kapna egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson.

IDEA Intézet

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »