Még egy hétig megnézhető a film, ami megijesztette a makói Continental vezetését

A rendező exkluzív engedélyével december 11-ig látható magyar felirattal A contisok című film a Mércén.

A makói Continental dolgozói tavaly februárban ritkán járt úton indultak el: sztrájkba léptek. A végül sikeres küzdelemben egy bivalyerős vállalattal szemben arattak győzelmet, amely egész apparátusával azon volt, hogy a termelés folytonosságát biztosítsa, a sztrájkot letörje, az engedetleneket megbüntesse. Az autóipari multival szemben 2009-ben hasonló küzdelem folyt a franciaországi Clairoix-ban: a gyár bezárása ellen szerveződő munkások harci bizottságba tömörültek, és hónapokon át húzódó, heroikus küzdelemben érték el jogaik elismerését.

Október folyamán a Makói Gumiipari Szövetség, a Szikra Mozgalom és a Mérce szervezésében a makói dolgozók és a budapesti közönség is megnézhette a franciaországi küzdelmet bemutató, A Contisok c. filmet. A makói sztrájkban résztvevő dolgozókra a film mély benyomást tett: a saját harcukat látták viszont a franciák harcában, legyen szó a cég módszereiről, a szakszervezeti bürokráciával való vitákról vagy a közös harc közösség és jellemformáló erejéről – írja a portál.

December 11-ig a Mércén is elérhető a film, a rendező engedélyével.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink