Megemlékeztek a megyei képviselők is

[ad 1]

Szerdán koszorúzással emlékezett meg Szegeden a megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal a kommunizmus áldozataira.

Az egybegyűltek a Glattfelder Gyula téren Kakas Béla megyei elnök gondolatait hallgathatták meg. Kiemelte: felemelő, ugyanakkor szívszorító volt, amikor 2000-ben a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánították február 25-ét.

Felemelő volt, mert végre megadatott a magyarságnak, hogy szabadon és méltó módon emlékezzen meg az áldozatokról és szívszorító, hiszen nincs olyan család, amely valahogy ne lenne érintett a bűnökben.

12745995_1100100113354873_8938194896486126292_nDudás Zoltán és dr. Kiss Attila megyei önkormányzati képviselők

A beszédet követően a résztvevők megkoszorúzták Kligl Sándor szobrászművész alkotását, amelyhez a recski bányából hozatták a szikladarabokat – a golyónyomok még látszanak a kőben.

(fotó: szegedma.hu/Gémes Sándor)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink