Megemlékeztek a megyei képviselők is

[ad 1]

Szerdán koszorúzással emlékezett meg Szegeden a megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal a kommunizmus áldozataira.

Az egybegyűltek a Glattfelder Gyula téren Kakas Béla megyei elnök gondolatait hallgathatták meg. Kiemelte: felemelő, ugyanakkor szívszorító volt, amikor 2000-ben a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjává nyilvánították február 25-ét.

Felemelő volt, mert végre megadatott a magyarságnak, hogy szabadon és méltó módon emlékezzen meg az áldozatokról és szívszorító, hiszen nincs olyan család, amely valahogy ne lenne érintett a bűnökben.

12745995_1100100113354873_8938194896486126292_nDudás Zoltán és dr. Kiss Attila megyei önkormányzati képviselők

A beszédet követően a résztvevők megkoszorúzták Kligl Sándor szobrászművész alkotását, amelyhez a recski bányából hozatták a szikladarabokat – a golyónyomok még látszanak a kőben.

(fotó: szegedma.hu/Gémes Sándor)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »