Megerősített polgárőrszolgálat a déli határainkon

Február 12-től Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Baranya megyében a határ menti polgárőr egyesületek megduplázzák a szolgálatokat – jelentette be mórahalmi közös sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője és az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Történelmi jelentőségűnek nevezte az OPSZ elnöke, hogy a magyar kormány állami feladat elvégzésére kérte fel a civil tagokból álló polgárőrséget. A kormány 371 millió forint forrást biztosított a polgárőrök határvédelmi munkájának költségeire, így február 12-től, a rendőrségi igényeknek megfelelően, 4 déli megyében, koordináltabban, naponta 80-82 polgárőr vesz részt a határvédelemben.

Csak és olyan szolgálatot láthatnak el (önállóan, vagy rendőrrel közösen), ahol a testi épségük nincs közvetlen veszélyben, így elsősorban vasútállomásokat, buszpályaudvarokat, benzinkutakat, autós pihenőket, tanyákat, hidakat, különböző búvóhelyeket ellenőriznek – tájékoztatott Dr. Túrós András.

Dr. Túrós András kiemelte, a déli határ mentén élő, helyismerettel rendelkező, helyi polgárőrök évek óta nagy segítséget jelentenek a rendvédelmi szerveknek a tájékozódásban és a rejtőzködő helyek feltárásában.

Dr. Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány elmondta az elmúlt évben jelentősen megnőtt a migrációs nyomás, tavaly – 2015 után messze a legtöbb – 122 ezer alkalommal kellett határsértőkkel szemben intézkedni. Idén eddig 16 ezer ilyen eset történt, ez a tavalyi év hasonló időszakához képest hatvan százalékkos növekedést jelent. 

(csmpszsz.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink