Megfenyegette az édesanyját egy makói férfi, hogy megöli

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak a távoltartását, aki napokon keresztül életveszélyesen fenyegette az édesanyját – adta hírül honlapján az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi négy éve élt együtt édesanyjával a sértett tulajdonát képező házban. Ennek oka az volt, hogy a férfi az édesanyjától ajándékba kapott korábbi ingatlanát felgyújtotta és megrongálta, ennek ellenére őt később a sértett befogadta. Kapcsolatuk a közös háztartásban töltött évek alatt megromlott, mivel a gyanúsított rendszeresen, nagymértékben fogyasztott alkoholt, és emiatt többször szóváltás is alakult ki közöttük.

A férfi 2020. április 12-14. között a közös háztartásukban édesanyját több alkalommal szóban megfenyegette azzal, hogy megöli, idegileg tönkreteszi, komoly félelmet keltve ezzel a sértettben. Mindezeken túlmenően a fenyegetések nyomatékosítására a gyanúsított a sértett tulajdonát képező házban több berendezési tárgyat összetört. A sértett a fenyegetések után kihívta a rendőrséget április 14-én délben, akik megjelentek a gyanúsított elszámoltatása végett. A sértett ekkor azonban még azt jelentette ki a rendőröknek, hogy nem kíván joghatályos magánindítványt előterjeszteni a fia ellen, mivel ő önként távozott az ingatlanból. Röviddel mindezeket követően azonban a sértett ismételten felkereste az édesanyját és a további bántalmazások, valamint fenyegetések elkerülése végett a sértett újból kihívta a rendőröket, aki ekkor már előterjesztette magánindítványát fia felelősségre vonása iránt a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.

A folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt indult eljárásban figyelemmel annak veszélyére, hogy a kényszerintézkedés elrendelése hiányában a gyanúsított a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné, vagy azt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el, az ügyészség indítványt tett négy hónapi időtartamra a sértettől, valamint annak lakóhelyétől való távoltartás és a sértettel való közvetett vagy közvetlen kapcsolatba lépés megtiltásának elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Makói Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, ülésén fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »