📷 Megférnek egymás mellett a robotok és a festőhengerek a makói Návayban

A környékbeli településekről és messzebbről is, másik megyéből is érkeztek a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium Mesterségek Éjjele című programjára pénteken. Az iskola képzéseit játékos formában mutatták be az érdeklődőknek.

A Mesterségek Éjjele a múlt heti mentornap kapcsolódó rendezvénye. Aki azon részt vett és kitöltött egy szelvényt, az most érvényesíthette és sorsoláson vehetett részt. Különbség ahhoz a programhoz képest, hogy most a szakmákhoz kapcsolódó élményeket mutatjuk be. Vagyis játékos formában próbáljuk megszerettetni a leendő diákjainkkal a szakmákat – mondta el a Makói Csípősnek Török Béla szakmai igazgatóhelyettes.

Tizenkét állomáson különböző feladatokat lehetett megoldani. A pedagógusok nagyon kreatívak ezek összeállításakor és örömmel csináljuk, a tapasztalatok alapján nagy sikere van a rendezvénynek – tette hozzá Török.

A program visszatérő eleme a ,,lézer labirintus”, ami a szakmákhoz nem kapcsolódik, de próbára teszi a hajlékonyságot és kimondottan érdekes. Az egyik teremben a specializált járműgyártási ágazat szakmáiból a mechatronikát népszerűsítették. A robotoknak is nagy sikere volt, illetve a kereskedelemnek, logisztikának, turisztikának is, ami egy új képzés a Návayban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink