Megszüntették a nyomozást Szabó Bálint eltűnésének ügyében

Nem tudta megállapítani a rendőrség személyi szabadság megsértését és más bűncselekmény gyanúját, ezért megszüntették a nyomozást Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő eltűnésének ügyében – erősítette meg a Telexnek az ügyben eljáró Békés Megyei Rendőr-főkapitányság. (Kiemelt fotó: Mindenki Szegedért Mozgalom Facebook oldala.)

Mint arról beszámoltunk, a képviselő február 15-én reggelre hívott össze sajtótájékoztatót, ahol leleplező információkat akart közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. Miután Szabó reggel elment futni, a sportolásból nem ment haza, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, estére viszont levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van.

Szabó később a Karc FM-nek adott interjújában azt állította, hogy az eltűnés napján Makón volt, „egészen pontosan a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt.” Ebben az interjúban beszélt arról is, hogy egy hét fős csapat rabolta el, akik állítása szerint azt üzenték neki, hogy „éjfélre Romániába kell érnie”, ellenkező esetben a családjával „olyan dolog fog történni, amit nem szeretne senki a családjának”.

Végül pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megtalálták azt a fémkonténert, ahol állítása szerint másfél órán keresztül fogva tartották.

A nyomozást, hogy még véletlenül se legyen elfogultság, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra került, ahol végül április 13-án megszüntették az eljárást. A Telex telefonon próbálta elérni Szabó Bálintot, ám ez egyelőre nem sikerült nekik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink