Miközben csődbe mennek a vállalkozások, a TV2 agypusztítására jutott 23 milliárd forint

A magyar állam 23 milliárd forint értékben hirdetett a Mészáros Lőrinc üzleti köréhez sorolt TV2-n – tudta meg a media1.hu. Miközben a Fidesz pártközpontjából érkező agypuszító anyagokat közzéteszik a Tények nevű műsorban, addig a kilátástalanságba kerülő, csődközelben lévő vállalkozásoktól türelmet kér a kormány.

Mint azt megírtuk, a hétvégén elviteles akciót hirdetett egy budapesti étterem, de a csoportosulás miatt az étteremhez egy teherautónyi rendőr érkezett, elzavarták a vásárlókat és 60 napra bezáratták. Nem csak ez a budapesti vendéglátó van nehéz helyzetben, hanem az egész ágazat válságban van.

„A védekezés közös ügyünk”, a szabályok betartása a járvány elleni védekezés garanciája. A vendéglátóüzletekre vonatkozó korlátozásokat akkor lehet enyhíteni, ha megfelelő mennyiségű vakcina érkezik, és sok embert beoltanak

– hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján, ennyit tudtak üzenni a bajba került vállalkozásoknak.

Miközben a járványügyi intézkedések miatt bezárásra kényszerült vendéglátóhelyek, edzőtermek, vállalkozások állami segítséget nem kapnak és ezáltal tízezrek kerültek a munkahelyük elvesztése miatt kilátástalan helyzetbe, addig 23 milliárd forint forint ment az adófizetők pénztárcájából a TV2-höz. Az összeg közel 4 milliárd forinttal magasabb, mint az előző évben volt és kilencszerese a versenytárs RTL Klubnál elköltött állami keretnek. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink