📺 Mindenhol teltház fogadta a Héttorony Fesztivált

Az ATV Start Plusz c. műsorának vendége volt Csernyus Lőrinc, a Héttorony Fesztivál építészeti tanácsadója, Makó főépítésze. Az építész a november 8-20. között rendezett fesztiválról beszélt.

A Héttorony Fesztivál programjai többségében Makovecz Imre által tervezett épületek adtak otthont szerte a Kárpát-medencében. Csernyus Lőrinc elmondta, hogy a zenei programokban csak észrevételeket tett, milyen helyszíneken, milyen zenei események lennének a legjobbak.

Kiemelte, hogy idén különlegesség, hogy a Makovecz Imre által létrehozott Kós Károly Egyesülés 30 éve történt meg. Így minden helyszínen az egyesülés 30 évéből egy-egy építészeti kiállítást és előadásokat tartottak. Továbbá átadták a Makovecz-díjat is. Ezt Böjte Csaba ferences szerzetes, a dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója vehette át szerdán a Héttorony Fesztivál zárókoncertjén a Budai Vigadóban.

Nem olyan ez, mint mondjuk a Sziget Fesztivál, nem is akarják olyanná tenni, de idén már a nyolcadikat rendezték meg és mindenhol teltház volt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

November 25: a Nők Elleni Erőszak Megszüntetésének Világnapja

Az Áldozatsegítő Központban dolgozók számára ez a nap kiemelt fontossággal bír. Nap, mint nap, hétről hétre érkeznek az áldozatok, akiknek jelentős része bántalmazott nő, akik lelki megnyugvást és biztonságban eltöltött órákat kaphatnak a Központok munkatársaitól a jogi és pszichológiai segítségnyújtás mellett – hívja fel a figyelmet dr. Kereszty Ágnes, a Szegedi Áldozatsegítő Központ koordinátora.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink