Módosították a Kéktúra útvonalát, hogy elkerülje a NER-hez kötött óriási birtokot

Az optimálisabb túrázás érdekében módosítottuk az Országos Kéktúra útvonalát a Vaskapu-árok északi vége és Balatonhenye központja között – írták a Kéktúra.hu honlapon.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az útvonal módosításával a NER-hez kötött ,,kastélyt” kerülik ki. Az Átlátszó korábban azt írta, a balatonhenyei óriásbirtok építését a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, Guller Zoltán kezdte el, majd egy akkor még ismeretlen tulajdonosi hátterű, Tiborcz Istvánhoz több szálon kötődő tőkealap lett az ingatlant fejlesztő projektcég tulajdonosa. Végül kiderült, a Bajnai-kormány egykori pénzügyminiszterének cége, az Oxo Properties Holding Kft. 2020-ban megvásárolta a Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.-hez tartozó Közép-Európai V. Magántőkealap befektetési jegyeit, így már az ő beruházásuk a hatalmas ingatlanegyüttes.

A cég ügyvezetője, Nánási Zoltán a lap megkeresésére nem árult el részleteket. Annyit írt,

az OXO Properties Holding Kft. üzleti céllal végez ingatlanbefektetéseket, saját üzleti stratégiája megvalósításaként. Erre tekintettel a kérdés, hogy kinek a részére hajtjuk végre a balatonhenyei fejlesztést nem egészen értelmezhető, tevékenységünk végzése kizárólag saját cégünk nevében és javára történik.

Hadházy azt írta, a jelek szerint ,,az urakat és úrhölgyeket zavarná, ha a pórnép gyalogos turistaként sétálgatna az új kastély körül.” A politikus hozzátette, a helyiek szerint az új útvonal amellett, hogy hosszabb, jóval kevésbé látványos.

(Fotó: Hadházy Ákos Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Április 30-ig kell felvenniük az oltást a rendvédelmiseknek

A katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetés-végrehajtási területeken a nem ügyfelekkel dolgozók állomány számára április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját – ezt a levelet kapta a Belügyminisztériumtól Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára, aki a Blikknek nyilatkozva elmondta, továbbra sincsenek pontos adataik a beoltatlan rendőrök számáról.

Tovább »

97 éves lenne a félig makói Paul Newman

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas amerikai színész 1925. január 26-án született Clevelandben, egy német zsidó boltos és egy makói lány másodszülött fiaként. Az édesanyja családi háza már nem áll a városban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink