Molnár Áron: egyelőre csak fikció, hogy Algyő is Göd sorsára jut

A Fidesz-barát vásárhely24.com-on jelent meg egy szerző nélküli cikk, mely szerint Algyőn jöhet létre a következő különleges gazdasági övezet, azaz a településtől jelentős bevételt venne el a kormány.  A nagyközség polgármestere szerint csak fel akarják hívni a figyelmet rájuk és a felvetés egyelőre csak fikció.

Mint arról beszámoltunk, ,,a koronavírus gazdasági és munkaerőpiaci hatásainak kezelése érdekében a kormány a jövőben kijelölhet különleges gazdasági övezeteket”. A kormány elsőként Gödön kíván létrehozni ilyen övezetet. Mindez azt jelenti, hogy a helyi önkormányzat az iparűzési adóból származó bevételeit is elveszíti. A Samsung által fizetett helyi iparűzési adó elvételével a város költségvetésének harmada esne ki Gödön.

A Vásárhely24 név nélküli cikke szerint Algyőn jöhet létre a következő ilyen terület, „ez védelmet jelenthet a koronavírus-járvány miatt érkező gazdasági válságban, a nagyközség viszont elveszítheti az aranytojást tojó tyúkot”.

A hír megjelenésének napján, szerdán telefonon kerestük Algyő polgármesterét. Molnár Áron elmondta, neki nincs információja arról, hogy náluk is különleges övezetet hozna létre a kormány. Szerinte a rendelet nem vonatkozik rájuk, ami Göd esetében megjelent. A faluvezető péntek reggel közleményt adott ki. Molnár azt írta:

,,Jelen pillanatban azt vélelmezem, hogy pusztán azon szándékból született a cikk, hogy felhívja a figyelmet Algyőre. Ezért kérem, hogy mi magunk akaratlanul se működjünk közre ebben az aljasnak tűnő dologban és ne terjesszük ezt a felvetést, mert egyelőre az egész csak fikció.”

Ha Algyővel is ugyanaz történik, ami Göddel, akkor a kormány ismét egy olyan önkormányzatot hoz nehéz helyzetbe, amelynek ellenzéki a vezetése. Bár Algyőnek nem csak a Mol fizet iparűzési adót, a többi cég is a Mol területe mellett működik – hívja fel a figyelmet a Magyar Narancs.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Bővített ügyfélfogadás a NAV makói irodájában is

A személyijövedelemadó-bevallás határidejére tekintettel a NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága hódmezővásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi ügyfélszolgálatának nyitvatartása 2022. május 2-től május 20-ig a következők szerint módosul:

Tovább olvasom »