Molnár Róbert a főispánról és a vármegyekről: „Elmebajban nem leszek társ!”

,,A polgármesteri leveleimben nem fogom a vármegye és a főispán szavakat használni! Elmebajban nem leszek társ!” – közölte oldalán Kübekháza polgármestere.

Molnár, – aki húsz éve polgármester, – felszólalt a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalom múlt szombati tüntetésén, s arról beszélt, hogy államilag kiépített „politikai-gazdasági maffia” uralja az országot, csókos rendszert építettek ki. A helyi párttitkárok, fideszes választókerületi elnökök kufárként árulják a támogatásokat, most jönnek az ispánok és a főispánok.

Mint az ismert, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője június végén nyújtotta be törvényjavaslatot, miszerint hetvenkét év után visszatér a magyar közigazgatásba a „vármegye” és a „főispán” elnevezés. Utóbbi a kormánymegbízottak új megnevezése.

Csongrád-Csanád vármegyének továbbra sincs főispánja, hiszen Juhász Tünde közigazgatási államtitkár lett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »