Most még nem lesz lazítás, de néhány héten belül jelentős enyhítés jöhet

Pénteken ülésezik az operatív törzs a miniszterelnökkel, utána Orbán Viktor a Kossuth Rádióban fogja bejelenteni az új intézkedéseket – közölte a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Azt azonban most is megtudhattuk, hogy lazítás egyelőre biztosan nem lesz, hiszen még csak most közelítünk a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsához.

Ezt a szakértők március végére várják.

A miniszter szerint a legfontosabb, hogy minél több ember regisztráljon a védőoltásra és kapja meg a vakcinát, illetve mindenkinek arra kell törekednie, hogy tartsa be a távolságtartási szabályokat, és csökkentse kapcsolatai számát. Ha ez sikerül, azzal egyidejűleg várható a harmadik hullám visszahúzódása, és csak így kerülhető el a negyedik hullám.

Gulyás Gergely közölte, ma este véget ér a nemzeti konzultáció, aminek eredményét hétvégén fogják nyilvánosságra hozni. A kormány egyes döntéseit, beleértve a nyitással kapcsolatos intézkedéseket és a védettségi igazolvány jogosítványait a kérdéssor eredménye függvényében fogja meghozni – mondta.

A Kormányinfón elhangzott az is, a kormány többlépcsős újraindítást tervez, ennek menetét az oltottság mértékéhez fogják kötni.

Gulyás a védettségi igazolványokról elmondta, több mint 1,2 millió darabot adtak postára, így az érintettségétől függően mindenki egy héten belül meg fogja kapni.

Kijelentette: álhír volt, hogy területi lezárásokra készülnének, a védekezést csak a teljes országra vonatkozóan végzik.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink