📺 “Multik helyett a hazai vállalkozásokat kellene támogatni”

Balczó Zoltán szerint egyáltalán nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a magyar gazdaság nagyszerűen teljesít – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője.

A jobboldali konzervatív politikus szerint hazánknak inkább a hazai kis- és középvállalkozásokat kéne anyagilag támogatnia ahelyett, hogy Németország összeszerelő üzemévé züllesztik Magyarországot.

Balczó Zoltán elmondta, hogy a hazai kkv-k garantálhatják, hogy nőjön a termelésben a hozzáadott érték, minőségi munkáért pedig minőségi bért fizessenek a dolgozóknak, míg a multik ügyes, kreatív döntésekkel azt érik el, hogy csökkentsék a Magyarországon fizetett adójukat, a profitot pedig kiviszik az országból.

„A V4-ek tekintetében, a hazai nettó átlagjövedelem a szlovákiainál hét, a lengyelnél tíz, a csehországinál 30 százalékkal alacsonyabb, és alig éri el az uniós átlag harmadát, aminek az az oka, hogy a kormányzat a multicégek olcsó munkaerővel való kiszolgálását célozta meg.”

A jobbikos politikus szerint a propagandával ellentétben a vásárlóerő-paritás terén, Magyarország az utolsó helyen áll a 27 uniós tagállam között, de a nettó átlagbért vizsgálva is, csak az látszik, hogy csupán Bulgáriát, Lettországot és Romániát előzzük meg.

„A szükséges gazdaságpolitikai fordulathoz az Orbán-rendszer bukására van szükség”

– fogalmazott Balczó Zoltán.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A WHO európai igazgatója szerint a kötelező oltás a végső megoldás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális vezetője, Hans Kluge szerint a szervezetet nagyon aggasztja a vírus terjedése a kontinensen, a covid ugyanis márciusig akár 500 ezer ember halálához is vezethet, ha nem tesznek azonnali lépéseket a régió országai azért, hogy megfékezzék a járványt – írja a BBC cikke nyomán a Telex.

Tovább »

A hajrában győzött a Makó FC

Két csereként beszállt játékos góljaival, a 74. és a 92. percben szerzett találatokkal három ponttal tért haza Gerjenből a makói csapat. Tizennyolc lejátszott mérkőzés után a második helyen állnak az NB3 közép csoportjában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink