Nagyszerűen szerepelt a buhurt világkupán a makói Ferenczi Gábor és csapata

Egy völgyes részen, Prágától nem messze, Libusin település mellett rendeztek buhurt világkupát a hétvégén. Az egyik magyar csapat, a Lowland Boars tagja volt a makói Ferenczi Gábor, akit civilben sokan ingatlanközvetítőként ismernek a városban.

A program eredetileg egy hagyományőrző rendezvény volt, ezen belül kapott nagyobb szerepet a buhurt, páncélos, „full-kontakt” vívás. Az 5 az elleni 5 küzdelmekre 48 csapat nevezett, ők 6-os csoportokba osztottak és az első kettő jutott tovább. Mint azt a Makói Csípősön megírtuk, Ferenczi Gábor és csapata is ezen indult.

Az amerikai Dominust ismerték, a kínai Half-Ton hazájának a legjobbja, így kifejezetten erős csoportba kerültek. Az első meccsen a lengyel Sierotki 2 ellen nyertek, majd a francia Ardents-től kikaptak szoros meccsen. Ezt követően a kínaiakat megverték, az amerikaiaktól kikaptak és a házigazda cseheket, a Pikarti 1-et megverték végül. Később kiderült, hogy az amerikaiak mindenkit átgázoltak és az egész tornyát megnyerték.

Az ötből tehát 3 győzelem, 1 szoros és 1 sima vereség született, így éppen nem jutottak tovább. Még két magyar csapat is indult, a Desdichado minden meccsét elvesztette, a Ferreus Lupus pedig egyet tudott megnyerni, szóval Ferencziék végeztek a legjobb magyar csapatként.

,,Öszességében elégedettek vagyunk, sajnáljuk azt az egy menetet, amin múlt a továbbjutás. Nagyon nagy élmény volt. Kint megdicsértek minket a külföldi csapatok és voltak a helyszínen magyar szurkolók is”

– mesélte a Makói Csípősnek most a makói harcos.

A következő megmérettetésük Nagyváradon várható július elején, augusztus elején Krakkó mellé készülnek, valamint német- és lengyel-cseh versenyek vannak szervezés alatt. Aki kíváncsi erre a sportágra, annak érdemes lehet elmennie Visegrádra július első hétvégéjén, ugyanis Magyarországon lesz a buhurt league aktuális fordulója, a visegrádi palotajátékokkal egy időben.

(Fotók: Dalmadi Andrea)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább olvasom »