Napok óta nincs tájékoztatás a Bartók iskola jövőjéről

Az önkormányzat, a polgármester, a fideszes képviselők csendben vannak, a fenntartó tankerülettől péntek dél óta nem kaptunk választ.

,,A Bartók épület több mint 50 éves múltra tekint vissza, több mint fél évszázada folyik itt az ének-zene emelt szintű oktatása. Ez idő alatt zenét szerető, zenét értő és azt magas szinten művelő gyermekek százai nőttek fel itt.” – olvasható a Makói Általános Iskola honlapján, a Bartók székhelyintézményt bemutató résznél.

A városban terjedő hírek szerint ez a több mint 50 év hamarosan véget ér, hiszen az iskolaépületet eladják, a bartókosok pedig átköltöznek a hamarosan elkészülő Almási utcai épületbe – mindezek csütörtökön derültek ki.

Másnap kora reggel egy szülő írt szerkesztőségünknek:

,,Érdeklődni szeretnék ,hogy a sajtó képviselőiként kaptak-e arról információt, hogy a Bartók iskolát szeptember 1-től az Almásiba integrálják a szülők értesítése és beleegyezése nélkül? Tegnap a tanároknak bejelentették, de minket szülőket nem. Így nem tudjuk mi lesz a gyermekeinkkel és a művészeti oktatással a továbbiakban.”

Megkerestük az iskolát fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot, arra voltunk kíváncsiak,

  • a szülőket erről tájékoztatták-e?
  • Beleegyeztek-e a váltásba a szülők?
  • Mi lesz a művészeti oktatással a jövőben?

Választ hétfő délig nem kaptunk. Ugyanakkor a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook oldalon szombaton valamiért megjelent egy közlés arról, hogy a fenntartó a tankerület, nem pedig az önkormányzat:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink