Napok óta nincs tájékoztatás a Bartók iskola jövőjéről

Az önkormányzat, a polgármester, a fideszes képviselők csendben vannak, a fenntartó tankerülettől péntek dél óta nem kaptunk választ.

,,A Bartók épület több mint 50 éves múltra tekint vissza, több mint fél évszázada folyik itt az ének-zene emelt szintű oktatása. Ez idő alatt zenét szerető, zenét értő és azt magas szinten művelő gyermekek százai nőttek fel itt.” – olvasható a Makói Általános Iskola honlapján, a Bartók székhelyintézményt bemutató résznél.

A városban terjedő hírek szerint ez a több mint 50 év hamarosan véget ér, hiszen az iskolaépületet eladják, a bartókosok pedig átköltöznek a hamarosan elkészülő Almási utcai épületbe – mindezek csütörtökön derültek ki.

Másnap kora reggel egy szülő írt szerkesztőségünknek:

,,Érdeklődni szeretnék ,hogy a sajtó képviselőiként kaptak-e arról információt, hogy a Bartók iskolát szeptember 1-től az Almásiba integrálják a szülők értesítése és beleegyezése nélkül? Tegnap a tanároknak bejelentették, de minket szülőket nem. Így nem tudjuk mi lesz a gyermekeinkkel és a művészeti oktatással a továbbiakban.”

Megkerestük az iskolát fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot, arra voltunk kíváncsiak,

  • a szülőket erről tájékoztatták-e?
  • Beleegyeztek-e a váltásba a szülők?
  • Mi lesz a művészeti oktatással a jövőben?

Választ hétfő délig nem kaptunk. Ugyanakkor a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook oldalon szombaton valamiért megjelent egy közlés arról, hogy a fenntartó a tankerület, nem pedig az önkormányzat:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »