? Napokig nem akarták letesztelni a 67 éves koronavírusos beteget, lélegeztetőgépre került

Hiába kérte a háziorvos, hogy végezzenek el koronavírus-tesztet egy 67 éves betegén, ez napokig nem történt meg. Mire eljutottak a tesztelésig, a férfi majdnem meghalt.

Egy 67 éves férfi és felesége törökországi körutazáson vett részt még akkor, amikor hivatalosan nem volt az országban fertőzés. Nem tudni, hogy ennek köze volt-e az esethez, viszont a férfi múlt hét hétfőn már olyan betegen feküdt otthon, hogy a háziorvosa a protokoll szerint koronavírus-tesztelést igényelt a központban.

A férfit, akinek olykor 40 fokos láza volt, addig is lázcsillapítóval és antibiotikummal kellett feleségének kezelnie.

A család a háziorvos igénylése ellenére hiába várta a segítséget, senkit nem küldtek a teszt elvégzésére. Végül saját maguknak kellett betelefonálniuk a Szent László kórházba, ahonnan szerda éjfélkor kiküldtek egy mentőt,

de az nem vitte el, mert közben a kórház immunológusa úgy ítélte meg a tüneteket, hogy azok nem koronavírusra utalnak.

A férfi három órával később már elkezdett félrebeszélni, ekkor felesége felhívta az ügyeletet, ahonnan „szabályszerűen elhajtották” azzal, hogy hívja a mentőket. Így is tett, és ez a hagyományos mentő már elvitte beteg férjét, aki

rögtön intenzív osztályra került, kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála és a koronavírus-tesztje is pozitív lett. A keringése összeomlott, lélegeztetőgépre kellett tenni.

A riport szerint a feleségét azóta sem kereste senki, tesztet sem végeztek rajta, holott bizonyítottan egy fertőzött személy közvetlen közelében élt. Ezért saját maga döntött a karantén mellett, otthonát nem hagyja el.

(alfahir.hu/RTL Híradó)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink