Négy halálos baleset után megépül a körforgalom a Rákosi úti kereszteződésben

A makói elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. Farkas Éva Erzsébet polgármester mai sajtótájékoztatóján, – ahová csak kormánypárti médiumokat hívták meg, – elmondta, hogy a tervek szerint 2021 októberében megkötik a szerződést a körforgalom megépítéséről.

A polgármester felidézte: kérelmet nyújtottak be az Innovációs és Technológiai Minisztérium felé, 2019-ben megszületett a kormányhatározat, majd a Kiemelt Közúti Projektek Támogatási Szerződését 2020. december 28-án módosították.

Jelenleg a közbeszerzési és a területszerzéshez szükséges dokumentáció összeállítása zajlik. A szerződéskötés tervezett ideje 2021 októbere, a kivitelezés várható időtartama 8 hónap – amelybe azonban a téli, munkavégzésre alkalmatlan időszak nem számít bele – írta közösségi oldalán Farkas Éva.

Szinte egy évvel ezelőtt írtunk arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításának előkészítését, az önkormányzat pedig tulajdonosi hozzájárulást adott egy békéscsabai cégnek a tervezés elindítására.

A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink