📺 Negyedmilliárdos végrehajtást és NAV-tartozást is eltitkolt Simonka

Bár Simonka György a vagyonbevallásában feltüntette a Medgyesegyháza külterületén lévő telkét, sokan nem tudták, hogy ki az utca végi szomszéd, mindaddig, amíg elegük nem lett az elhanyagolt portából.

László Attila, a medgyesegyházi Jobbik elnöke állítása szerint rengeteg panaszt kapott a lakóktól, ezután nézett utána a területnek a helyrajzi szám alapján. Kiderült, hogy a korrupciós botrányban fuldokló fideszes politikus nevén van. A telket Simonka ugyan feltüntette a vagyonnyilatkozatában, de a frissen lekért tulajdoni lap más meglepetéseket is tartogatott.

A Simonka György által teljes egészében tulajdonolt területre több mint negyedmilliárd forintnyi banki végrehajtás, és némi NAV-tartozás is szerepel hosszú évek óta, miközben a képviselő ennek csak egy részét tüntette fel vagyonnyilatkozatában. László Attila elmondta: hiába a vádemelés, az emberek továbbra is tartanak a fideszes képviselő köreitől.

Hamarosan a vádlottak padjára ülhet

A fideszes képviselő és köre ellen tavaly szeptemberben emeltek vádat bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. A saját választókörzetét a vád szerint szétlopó Simonkára nyolc és fél év börtön vár.

Vissza nem térítendő pályázati pénzek elsíbolásával összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhatott a fideszes képviselő és 32 tagú bandája a magyar államnak. Simonka György az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban az ügyben kulcsfontosságú szerepet betöltő Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. volt vezetői előzik meg.

A 24.hu december végén kiderítette, hogy az ügyben miket foglaltak le a politikustól és családtagjaitól, de ezek értéke a töredékét sem éri el annak a pénzmennyiségnek, amit a vád szerint a saját zsebeikbe csatornáztak.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink