Nem tudja a kormány, mennyibe került az augusztus 20-i felvonulás

Gigantikus installációkkal, sztárfellépőkkel, táncosokkal rendeztek felvonulást augusztus 20-án az Andrássy úton. A menetben egy guruló ezüst turul, egy hatalmas csodaszarvas, egy 9 méter átmérőjű korona, és egy arany Szent István óriásszobor is megjelent. A felvonulás zárójelképe egy 60 méter hosszú, varrott magyar zászló volt.

A közönségből volt, akinek elnyerték a tetszését a szobrok, de a felvonulás és a guruló installációk több negatív kritikát is kaptak. Az ellenzéki pártok közül volt olyan, aki giccsparádénak minősítette a felvonulást, más csak annyit írt: a kormány eltévedt, minden tekintetben.

A Jobbik szerint gyalázatos, hogy közpénzből ilyet rendeztek.

,,Szent István királyunkból egy ilyen Szent István dodzsemet csináltak, most már a köznyelv szerint, a Szent Korona tényleg egy stilizált és gagyi változatban gördült elénk, a turult pedig félmeztelenek húzták. Megint megmutatkozott az, hogy a Fidesz álnemzeti és álkeresztény”

– fogalmazott az RTL Híradónak Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni a kormánytól, hogy mennyi pénzt költöttek el a felvonulásra és az arra készített szobrokra, illetve, mi lesz a sorsa az alkotásoknak: megtartják-e azokat, vagy csak egyszeri alkalommal lehetett-e őket látni.

,,Nincs róla tudomásom, és nem tudok konkrét összeget mondani önnek. Az azzal kapcsolatos esztétikai vitával összefüggésben megértő vagyok”

– fogalmazott a Híradó riporterének kérdésére Gulyás Gergely a szombati kormányinfón.

Az már korábban kiderült, hogy a teljes augusztus 20-i ünnepségsorozatra, a budapesti tűzijáték nélkül, legalább 4,6 milliárd forintot költ el a kormány.

Az RTL Híradó kérdésére most írásban még annyit válaszoltak: a tűzijátékon kívüli költségekkel még nem számoltak el. Azt is írták: az alkotásokat természetesen eltárolják, és a későbbi ünnepeken is felhasználják őket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Mégsincs béke? A kiszombori polgármester támogatója Facebookon gyalázza az egyik képviselőt

Akinek néha a Makón élek nevű csoport színvonala és hangneme túl sok, az még nem találkozott a Kiszomboron élek csoporttal. A hétvégén Szirbik Imre egyik támogatója alázta Endrész Erzsébetet, a község díszpolgárát, önkormányzati képviselőt – a poszt egész hétvégén elérhető volt és még cikkünk írásakor is megtalálható.

Tovább olvasom »

A nap témája: Mínusz 5-10 fok között lesz az éjszakai hőmérséklet a héten

Alapvetően napos, de hideg idő várható a héten, csapadékra nem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején 0 Celsius-fok körül alakul, majd a hét közepétől lassan emelkedik a nappali felmelegedés mértéke, vasárnap kora délután már 3, 8 fok lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 5 fok között várható egész héten, a fagyzugos helyeken hidegebb is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Tovább olvasom »