Nemhogy gyorsabb lenne, sebességkorlátozást vezettek be a tram-trainen

60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az alig több mint egy éve átadott, 30 milliárd forintból felújított Békéscsaba–Szeged-vasútvonal tram-trainnel érintett szakaszán, írja az Átlátszó.hu. A vasútvillamos az algyői híd után fékez nagyot.

A MÁV a hirtelen lassításról azt írta a lapnak, hogy „az Algyő és Kopáncs közötti szakaszon, a Tisza híd közelében pályahiba miatt átmenetileg 60 km/órás sebességkorlátozás van érvényben. A végleges, nyári helyreállítás után nem lesz sebességkorlátozás.”

Az Átlátszó.hu szerint a pályahiba környékén használt sínek vannak. Ugyan 2019-ben arról volt szó, hogy mégsem jó a MÁV 40 éves ebesi síne a Szeged–Hódmezővásárhely közötti villamosvasútnak, azokat fel kell szedni, ez mégsem egészen így történt. A lapnak a MÁV és a NIF is elismerte, hogy egyes szakaszokon, például pont a kérdéses szakaszon a régi sínek maradtak.

A VEKE szerint egy garanciális pályahiba miatt nem lenne érdemes jelenetet rendezni, de erről a pályahibáról a Sártó elágazásnál már 2021. november végén már lehetett tudni, ráadásul a hírek akkor töltésmegcsúszásról szóltak. Ezen a helyen mindig nagyot dobott a pálya az áthaladó járművön, borítékolható volt, hogy előbb-utóbb itt más is lesz. Lett is, síntörés, most emiatt rendeltek el 60-as lassú jelet, ami így nem utal komoly helyzetre, de a hiba elhárításához vágányzár kell, amit leghamarabb május végén tudnak megejteni, közli a VEKE.

A vasútvillamosnak eleve 100 km/órával kellene tudni közlekedni, ellenben az Átlátszó.hu GPS-es mérése szerint a 100 km/órás sebességre átépített szakaszon a vonatok most is csak 80-nal mennek. Erre jött még a 60-as sebességkorlátozás is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »