Nézte, hogy jön-e a vonat, majd ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülésen okozott 800.000 forintos kárt a MÁV-nak.

A vádirat szerint a nő 2021. július 17. napján, reggel közlekedett egy faluban személygépkocsjával. (A közleményből nem derül ki, de a fotó szerint Apátfalván történt az eset – a szerk.) A vasúti átjáróhoz közelítve, a fény-és félsorompó szabad jelzésre körbenézett, hogy meggyőződjön arról, valóban nem érkezik-e vonat, ennek során azonban figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára. Az ütközés következtében a jármű fennakadt a kitört tartószerkezeten, valamint a félsorompót is letörte és annak hajtóművét is megrongálta.

Az elkövető magatartása miatt a vasúti jelzőberendezésekben keletkezett kár a mai napig nem térült meg.

A nő a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közelítette meg, így közlekedési szabályszegésével a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette.

A járási ügyészség a terheltet közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink