Nézte, hogy jön-e a vonat, majd ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron egy megyebeli kistelepülésen okozott 800.000 forintos kárt a MÁV-nak.

A vádirat szerint a nő 2021. július 17. napján, reggel közlekedett egy faluban személygépkocsjával. (A közleményből nem derül ki, de a fotó szerint Apátfalván történt az eset – a szerk.) A vasúti átjáróhoz közelítve, a fény-és félsorompó szabad jelzésre körbenézett, hogy meggyőződjön arról, valóban nem érkezik-e vonat, ennek során azonban figyelmetlenségből ráhúzta a kormányt a sorompó tartóoszlopára. Az ütközés következtében a jármű fennakadt a kitört tartószerkezeten, valamint a félsorompót is letörte és annak hajtóművét is megrongálta.

Az elkövető magatartása miatt a vasúti jelzőberendezésekben keletkezett kár a mai napig nem térült meg.

A nő a vasúti átjárót nem a kellő óvatossággal illetve nem az út vonalvezetésének megfelelően közelítette meg, így közlekedési szabályszegésével a vasúti közlekedésben részt vevők életét, testi épségét gondatlanságból veszélyeztette.

A járási ügyészség a terheltet közlekedés biztonsága elleni gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével vádolja. Bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött ,,Muki” újabb pere Szegeden

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.

Tovább olvasom »