Nőknek tart önvédelmi órákat Guba István

Guba István, Magyarcsanád korábbi polgármestere, harcművész hódmezővásárhelyi hölgyeknek tart foglalkozásokat.

Gubától megtudtuk, Nyári Júlia volt a Női Önvédelmi Kör ötletgazdája. Az egykori polgármester ugyanis Hódmezővásárhelyen tart önvédelmi edzéseket, itt érdeklődött a kör vezetője, tudnának-e nőknek is tartani csoportos edzéseket, többen kipróbálnák. Végül elindult a szakkör. – A mosolygás nem célravezető, erőszakot csak erőszakkal lehet leszerelni. A résztvevők egyelőre lelkesek – tudta meg a Makói Csípős Guba Istvántól.

A sportoló hozzátette, a női önvédelem különösen aktuális, hiszen a napokban pont Hódmezővásárhelyen történt, hogy egy összevert nőt találtak az utcán szinte teljesen meztelenre vetkőztetve január végén.

Guba István még Magyarcsanádon tart edzéseket, valamint Csanádpalotán önvédelmi vizsgákra készít fel.

A Női Önvédelmi Kör munkáját segíti még Kovács Zoltán, a Hódmezővásárhelyi Polgári Lövészegylet vezetője.

(Fotó: Vásárhelyi Médiacentrum)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

102 éve született Jancsó Miklós kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész.

Tovább »

Letették a kínai csomagolóüzem alapkövét Makón

Csomagolóanyag-gyárat épít a hongkongi hátterű Benepack Hungary Kft. Makón az ipari parkban, a 65 millió eurós (25,3 milliárd forintos) beruházás alapkövét kedden tették le. A következő 12 hónapban elkészül az üzemet kiszolgáló infrastruktúra, a gyár pedig 2024 szeptemberében működésbe állhat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

10 év múlva ki fog tanítani rólam? – kérdezte a makói Kossuth

Az elmúlt napokban a Momentum húsz Csongrád-Csanád megyei településen helyezett el figyelemfelhívó plakátokat köztéri szobrokon és emlékműveken, hogy felhívják a figyelmet az oktatás válságára: pár éven belül könnyen előfordulhat, hogy nem lesz, aki nemzeti nagyjainkat, iróinkat, költőinket, helyi hőseinket bemutassa a jövő generációjának.

Tovább olvasom »