📺 Nyilvánossá tenné a kórházi fertőzések statisztikáit a Jobbik

A kórházi fertőzések elleni hatékonyabb fellépésre, a megbetegedések számának visszaszorítására szólította fel a kormányzatot hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

“Megállapítható, hogy többen halnak meg kórházi fertőzésekben, mint közlekedési balesetben. Semmelweis országában ez elfogadhatatlan”

– fogalmazott az ellenzéki politikus, aki – mint mondta – éppen ezért apró gesztusként kézfertőtlenítő gélt is vitt a SOTE klinikájának.

Hangsúlyozta: a magyar egészségügy napja alkalmából nagyon fontos felhívni arra is a figyelmet, hogy nemcsak a betegek, hanem maguk a dolgozók is megbetegedhetnek azoktól a kórokozóktól, amelyek egy kórházi környezetben előfordulhatnak.

“Ezen a napon tartozunk a dolgozóknak és tartozunk a betegeknek azzal, hogy felhívjuk erre a problémára a figyelmet”

Hozzátette: a túlterheltség és az eszközhiány ahhoz vezet, hogy a kórházi ellátás nem tud 100 százalékosan működni. Ezért értékelése szerint a pénzt a kórházi fertőzések visszaszorítására kell fordítani.

“Nulladik feladatként” a kórházi fertőzések statisztikáinak nyilvánosságra hozatalát, kutathatóvá tételét említette.

A Jobbik azt szeretné, hogy “világosan, minden kórházra, akár minden osztályra lebontva megismerhetőek legyenek a kórházi fertőzési statisztikák.”

Hozzátette: emellett arra is szükség van, hogy minden kórházban legyen elegendő fertőtlenítőszer, egyszerre védve a dolgozókat és a betegeket. A Jobbik szakpolitikusa a sajtótájékoztatót követően átadta a kórháznak a magával hozott fertőtlenítőszereket.

(alfahir.hu, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Bartók szülői közössége polgári peres eljárást indított a fenntartó ellen

Az M-BB Iskoláért Védegylet a Bartók intézmény törvényes működésének helyreállítása iránt kérelemmel fordult a Klebelsberg Központhoz, az Oktatási Hivatalhoz, az Oktatásért Felelős Miniszterhez, az eddig történtek miatt pedig polgári peres eljárást kezdeményeztek a Makói Általános Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerület ellen.

Tovább »

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink