📷 Nyitott kapukkal várták az érdeklődőket a makói Jugyuban

Szerda délután tartotta a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola hagyományos programját, a Nyitott Kapuk rendezvényt.

Ez a rendezvény több évtizedre nyúlik vissza, ennek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló nyolcadik, de akár már hetedikes tanulók is eljöhetnek, megismerhetik az iskolát és az itt folyó képzésekről kaphatnak információkat – mondta el a Makói Csípősnek Aszódiné Pernye Szilvia.

A megbízott igazgató hozzátette:

,Bízunk benne, hogy ezzel megkönnyítjük a pályaválasztás előtt álló tanulók döntését, hogy milyen irányba is menjenek tovább.”

Az eseményen Nagy Sándor városi rendőrkapitány beszélt a rendészeti képzésről, a kórház részéről is hangzott el tájékoztatás az egészségügyi pályáról, majd egy izgalmas önvédelmi bemutató zajlott. Továbbá különböző állomásokon rendészeti, egészségügyi és kisgyermeknevelő tanulóik mutatták be az itt folyó munkát.

Ez és a szeptemberben tartott pályaorientációs nap elég népszerű, utóbbi inkább foglalkoztató jellegű, míg a mai nap inkább hasznos tudnivalók hangzottak el. Főleg makói, illetve a kistérség általános iskoláiból érkeztek, de jöttek Orosházáról és Hódmezővásárhelyről is – tudtuk meg Aszódinétól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink