📷 Nyitott kapukkal várták az érdeklődőket a makói Jugyuban

Szerda délután tartotta a Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola hagyományos programját, a Nyitott Kapuk rendezvényt.

Ez a rendezvény több évtizedre nyúlik vissza, ennek célja, hogy a pályaválasztás előtt álló nyolcadik, de akár már hetedikes tanulók is eljöhetnek, megismerhetik az iskolát és az itt folyó képzésekről kaphatnak információkat – mondta el a Makói Csípősnek Aszódiné Pernye Szilvia.

A megbízott igazgató hozzátette:

,Bízunk benne, hogy ezzel megkönnyítjük a pályaválasztás előtt álló tanulók döntését, hogy milyen irányba is menjenek tovább.”

Az eseményen Nagy Sándor városi rendőrkapitány beszélt a rendészeti képzésről, a kórház részéről is hangzott el tájékoztatás az egészségügyi pályáról, majd egy izgalmas önvédelmi bemutató zajlott. Továbbá különböző állomásokon rendészeti, egészségügyi és kisgyermeknevelő tanulóik mutatták be az itt folyó munkát.

Ez és a szeptemberben tartott pályaorientációs nap elég népszerű, utóbbi inkább foglalkoztató jellegű, míg a mai nap inkább hasznos tudnivalók hangzottak el. Főleg makói, illetve a kistérség általános iskoláiból érkeztek, de jöttek Orosházáról és Hódmezővásárhelyről is – tudtuk meg Aszódinétól.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Interaktív táblákkal gyarapodott a makói Návay iskola

Tegnap, Mikulás napján 10 darab okostáblát kapott a fenntartótól a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium, ezzel lényegében megközelítették a 100 százalékos ellátottságot. A jó hírről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be.

Tovább »

A legtöbb Spar sem nyit ki szenteste napján

A karácsonyi ünnepekre való nyugodt, békés odafigyelés érdekében a SPAR Magyarország december 24-én az INTERSPAR-okat és egyes bevásárlóközpontokban lévő SPAR és City SPAR szupermarketeket kivéve zárva tartja saját üzemeltetésű üzleteinek jelentős részét.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elkezdődött ,,Muki” újabb pere Szegeden

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.

Tovább olvasom »