Nyugdíjasnak öltöztek, hogy hamarabb jussanak oltáshoz

Idős asszonynak öltözött, így próbált soron kívül koronavírus elleni oltáshoz jutni két nő Floridában – számolt be róla a közmédia. (Kiemelt fotó: illusztráció.)

Hamis papírokat is szereztek, ám a maskarát túlzásba vitték – ez szúrt szemet az orlandói oltópont munkatársainak, akik végül leleplezték a csalókat. A déli államban jelenleg a frontvonalban dolgozókat, valamint a 65 év felettieket oltják. A hasonló visszaélések elkerülése érdekében fokozták a biztonsági ellenőrzést a floridai oltópontoknál.

“Érdekes mód vannak emberek, akik idősnek hazudják magukat, hogy megkapják az oltást. Tegnap két fiatal nő jött hozzánk, nagymamának öltözve, hogy felvegyék a második oltást. Nem tudom, hogy tudtak meglógni az első alkalommal, de sikerült nekik. Fejkendőben, kesztyűben, szemüvegben, teljes maskarában érkeztek, és lehettek vagy húsz évesek”

– mondta Dr. Paul Rino, az Orange megyei közegészségügyi hivatal munkatársa.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📺 Varga Ferenc az egészségügyi ellátásra, a pedagógus bérekre és a dizájnerdrogok veszélyeire hívta fel a figyelmet

A jobbikos Varga Ferenc a költségvetési vitában utalt a Csongrád-Csanád választókerületére, ahol mint fogalmazott, egyre égetőbb gond az egészségügyi ellátás. Felidézte, hogy a mintegy 120 ezer ember ellátását érintő szentesi Bugyi István kórház műtőtömbjének megépítése 2013 óta húzódik. Az új épületben kapna helyet az intenzív osztály, a traumatológia, az urológia, valamint a füll-orr-gégészet.

Tovább olvasom »