Orbán levelet írt a külhoni magyaroknak, szavazzanak jövő tavasszal

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára vasárnap délután jelentette be a Facebookon, hogy a miniszterelnök levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz.

Arra kéri őket, hogy jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson, egyúttal jelzi, hogy ehhez regisztrálni kell. – Levelében a miniszterelnök hangsúlyozza, hogy egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra – ismertette a dokumentum tartalmát a fideszes politikus.

Az is kiderült a posztjából, hogy Orbán Viktor levelét a következő hetekben fogják kézbesíteni. – Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk – írta.

Dömötör Csaba egyúttal emlékeztetett, hogy 2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában, de a kettős állampolgárság bevezetésével lezárták a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több, mint 1,1 millió külhoni élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot, ők pedig részt vehetnek a jövőt alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket.

A 2018-as országgyűlési választáson több mint 224 ezren szavaztak érvényesen levélben. A Nemzeti Választási Iroda által közöltek szerint 96,24 százalékuk a Fidesz-KDNP pártszövetségre szavazott. Az LMP a voksok 0,93, a Jobbik 0,91, az MSZP-Párbeszéd 0,55 százalékát kapta, a többi párt ennél kevesebbet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »