Orbán ,,nem lát biztató jeleket”, a betegek számáról fogalma sincs, de ,,ha jó szél fúj, akkor sikerülhet kezelni a járványhelyzetet”

A miniszterelnök reggeli Kossuth Rádiós szerepléséből megint kiderült, hogy nagy a baj. És itt nem csak a járványhelyzetre kell gondolni, hanem inkább a kormány ,,szakértelmére”.

Úgy indult a péntek reggel, hogy Orbán Viktor kétezerrel több kórházi betegről beszélt a rádióban, mint amiről eddig tudtunk. 

,,Ami a kórházakat illeti, ott nem látok egyelőre biztató jeleket” – mondta. Majd hozzátette: „Most az operatív törzs üléséről jövök, és azt látom, hogy mára 9500 magasságában van, tehát el fogjuk érni a tízezer kórházi ágyon fekvő betegszámot hamarosan.”

Ez azért volt nagyon furcsa, mert csütörtökön még 7500 kórházban fekvő fertőzöttről lehetett tudni a hivatalos adatok alapján. Kiderült azonban, hogy csak a kormányfő beszél félre: a kormány kiadott egy közleményt, amiből az derült ki, hogy „a megfigyelés alatt álló, kórházban fekvő, koronavírus gyanús, de még nem igazolt betegek számát adta hozzá ehhez az adathoz”.

A dilettantizmus korántsem olyan váratlan fordulat, hiszen a miniszterelnök eddig is a széljárásban bízott, ami a járványkezelést illeti.

Orbán Viktor november 11-én a Tényekben úgy fogalmazott, hogy:

,,Van orvos és ápoló, de nem elég. Intézkedések nélkül csak 50% lett volna az esély, hogy az egészségügy kibírja a járványhelyzetet. Most, az intézkedések után 99,9%, hogy kibírja”.

Ez előtt 5 nappal még azt mondta:

,,ha jó szél fúj, jó szerencse van és az Isten is megsegít, s megérkezik a vakcina, akkor sikerülhet kezelni a járványhelyzetet.”

Most ott tartunk, hogy bár – ahogy korábban említette – ,,a szigorítások hatásának érzékeléséhez két hétre van szükség„, és ez le is telt, ,,nem lát biztató jeleket”. 

Vagyis kijelenthetjük, hogy Orbán Viktornak valójában fogalma sincs, hogy az egészségügy kibírja-e a járványhelyzetet vagy nem. Majd a széljárás eldönti.

(zsurpubi.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink