Orbán Viktor a választások előtt még elmegy Moszkvába Putyinhoz

Orbán Viktor a tervek szerint február 1-jén Oroszországba utazik, hogy Vlagyimir Putyinnal találkozzon, ezt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter közölte a TASS orosz hírügynökséggel.

444 szerint elvileg több kérdés is szóba fog kerülni. 

Ilyen a Paks 2, ami jelentős csúszásban van. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban most azt mondta a TASS-nak, hogy Orbán és Putyin megbeszélik, hogyan halad az atomerőmű építésének előkészítése.

„A Roszatom már előkészíti a terepet az igazi, látható és látványos építkezéshez. Szeretnénk, ha a projekt már az idei év első felében a létesítési szakaszba kerülne, és szeretnénk, ha a két új reaktor az évtized végére üzemelne”

– igyekezett magyarázni a bizonyítványt Szijjártó Péter.

Külügyminiszter szerint Orbán és Putyin a hosszútávú gázszerződésekről, valamint a Szputnyik V-vakcina magyarországi gyártásáról is egyeztet majd. 

Az kizárható, hogy ne merülne fel legalább érintőlegesen, hogy két hónappal később, április 3-án akár le is válthatják Orbán Viktort a miniszterelnöki pozíciójából. 

Szóval februárban újabb indokolatlan szájnyalogatásokra és nyakkendő-igazításokra számíthatunk Orbán részéről:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink