Orbán Viktor a választások előtt még elmegy Moszkvába Putyinhoz

Orbán Viktor a tervek szerint február 1-jén Oroszországba utazik, hogy Vlagyimir Putyinnal találkozzon, ezt Szijjártó Péter magyar külügyminiszter közölte a TASS orosz hírügynökséggel.

444 szerint elvileg több kérdés is szóba fog kerülni. 

Ilyen a Paks 2, ami jelentős csúszásban van. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban most azt mondta a TASS-nak, hogy Orbán és Putyin megbeszélik, hogyan halad az atomerőmű építésének előkészítése.

„A Roszatom már előkészíti a terepet az igazi, látható és látványos építkezéshez. Szeretnénk, ha a projekt már az idei év első felében a létesítési szakaszba kerülne, és szeretnénk, ha a két új reaktor az évtized végére üzemelne”

– igyekezett magyarázni a bizonyítványt Szijjártó Péter.

Külügyminiszter szerint Orbán és Putyin a hosszútávú gázszerződésekről, valamint a Szputnyik V-vakcina magyarországi gyártásáról is egyeztet majd. 

Az kizárható, hogy ne merülne fel legalább érintőlegesen, hogy két hónappal később, április 3-án akár le is válthatják Orbán Viktort a miniszterelnöki pozíciójából. 

Szóval februárban újabb indokolatlan szájnyalogatásokra és nyakkendő-igazításokra számíthatunk Orbán részéről:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »