,,Örömmel” értesítik a JAG már felvett diákjait a rendkívüli felvételi eljárásról

A Makói József Attila Gimnázium megírta az értesítőket, melyben tájékoztatják a szülőket, hogy rendkívüli felvételi eljárást hirdetnek három tagozaton. A levelet Mucsi Tamás, ellenzéki önkormányzati képviselő tette közzé.

Mint ismert, a már kihirdetett felvételi eredmények ellenére több diákot is arról értesítettek, hogy mégsem vették őket fel. Ez érintette a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumot, a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumot és a Makói József Attila Gimnáziumot.

Hétfőn több szülő is személyesen kért magyarázatot a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetőjétől, hogy a már márciusban kihirdetett felvételi eredmények ellenére, miért nem veszik fel mégsem gyerekeiket a kiválasztott gimnáziumokba. A szülők az előzetes felvételi eredményeket és kiküldött elutasító levelet is Balázs József elé tették, és arra kérték,

„mutasson leírva egy törvényt, rendeletet, ami alapján a felvételiző diákoknak minimum 60 százalékot kellett volna teljesíteniük idén a sikeres felvételihez.”

A tankerület vezetője ilyet nem tudott mutatni, arra a kérdésre pedig, hogy miért kellett az utolsó pillanatban ilyen drasztikus döntést hozni, nem adott konkrét választ.

Arra utalt, hogy az iskola hibázott

– nyilatkozta az Indexnek az egyik édesanya, aki ott volt a megbeszélésen. Lánya a szentesi gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatára jelentkezett, és pont a létszámcsökkentésben érintettek közé tartozott. A hétfői megbeszélésen végül abban állapodtak meg, hogy a szentesi gimnázium irodalmi-drámai-média tagozatáról elméletileg kiesett 11 diáknak – az elutasító levél kézhez vétele után − legkésőbb május 11-ig fellebbezniük kell a tankerület vezetőjénél.

A makói gimnáziumban is rendkívüli felvételt hirdettek. A tájékoztató levelek és az eljárás kapcsán Mucsi Tamás azt írta:

Azok, akik jelentkeztek a gimnáziumba, a feltételek tudatában tették. A feltételek azonban utólag változtak! Senki nem áll ki a megalázot diákok mellett?

Aki már megírta a felvételit, annak már nem kell újraírnia. Viszont ha valakit nem vettek fel máshova, az jelentkezhet a makói gimnáziumba, viszont neki már meg kell írnia.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink