📺 Összeült a kiszombori testület

A veszélyhelyzet miatt október 27. óta ma először tartottak testületi ülést Kiszomboron. A testület egyhangúlag fogadta el Szirbik Imre polgármester tájékoztatóját.

Szirbik Imre ismertette: a legutolsó ülés óta 357 határozatot hozott egy személyben. Beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, az új jegyzőről, egyedileg adott segélyekről és a beadott pályázatokról. Utóbbihoz hozzáfűzte, amire csak lehetett, arra pályázatot adtak be. Endrész Erzsébet örömtelinek nevezte a sok beadott és nyertes pályázatot, szerinte ,,pezsgő pályázati élet” alakult ki. Azt kérte, még több, a fiatalokat érintő pályázatot keressenek.

Bajnóczi János az ivóvízminőség-javító program kijavításáról érdeklődőtt. Szirbik Imre elmondta, még nem a tisztított víz folyik a csapból, az egyik mért érték nem megfelelő és az eddig használt adalékok nem használtak.

Az ülésen kiderült, a temetőfelújításra három ajánlat érkezett be, mindegyik makói. A legkedvezőbb ajánlatot az M-COLOR adta 4,9 millió forinttal. A felújítást a Magyar Falu Programból finanszírozzák.

Az óvoda tájékoztatóját szintén egyhangúlag fogadták el.

Az egyebek napirendi pontban Borsi Sándor javaslatáról beszéltek. Jelesül: szakemberekkel hozatná rendbe az elhanyagolt sírokat, így ,,örökbefogadókat” szeretnének keresni a sírokhoz. Végül úgy határoztak, a július 20-i testületi ülésre összeállítanak egy határozati javaslatot.

Az ülést élőben közvetítettük Facebook oldalunkon:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Egy éves a tram-train, mondjuk ma éppen nem tudott elindulni

A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.A tram-train 2021. november 29-én kezdte meg utasforgalmi próbaüzemét Hódmezővásárhely és Szeged között – emlékeztetett mai közleményében a MÁV. A születésnapot úgy ünnepelte meg a szerelvény, hogy reggel több járat sem tudott elindulni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink