Palkovics a fideszes Mediaworks vezérigazgatóját nevezte ki gyógyszerügyi miniszteri biztosnak

A kormányközeli sajtótermékek kiadóját is vezető volt washingtoni nagykövet, Szabó László felel majd a gyógyszeriparért, miután az is kiderült, hogy sógora cége felelt egyes kínai vakcinabeszerzésekért.

Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter a hazai gyógyszerellátás logisztikai és kereskedelmi biztonsága, a stratégiailag egyre fontosabbá váló pharmaipari szegmens fejlesztése, a hazai és nemzetközi piaci szereplők kapcsolatainak erősítése, valamint az innovatív termékek fejlesztése és piacra juttatásának segítése érdekében Szabó Lászlót pharmainnovációért felelős miniszteri biztossá nevezi ki

– közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn.

A tárca szerint Magyarország sokáig gyógyszernagyhatalomnak számított, de ezt a pozícióját elvesztette, ugyanakkor a kormány számos lépést tett az elmúlt évben a magyar egészségipar, ezen belül a gyógyszeripar erősítése érdekében.

,,E folyamat következő lépése a gyógyszergyártás innovációs környezetének fejlesztését irányító miniszteri biztos kinevezése. Szabó László korábban a Teva vezetője, majd Magyarország washingtoni nagykövete volt, így gyógyszeripari ágazati tapasztalatokkal és megfelelő diplomáciai gyakorlattal egyaránt rendelkezik” – írták.

Az állam márciusban ültette be a fideszes médiagépezet egyik legfontosabb emberét, Szabó Lászlót a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságába. A gyógyszeriparban szocializálódott Szabó épp akkor „kacsintott vissza” váratlanul az egészségügybe, amikor a sógora, Szeverényi Márk lett a közpénzmilliárdokkal megtámasztott Covid-biznisz egyik haszonélvezője.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma 2020. április 15-i hatállyal nevezte ki Dr. Szabó Lászlót a kormánypárti sajtótermékeket tömörítő Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé.

A Mediaworks honlapján található információk szerint Szabó 2010-ig az Eli Lilly and Company nevű amerikai gyógyszeripari társaságnál dolgozott, a cég kínai leányvállalatának elnökhelyettese is volt. Ezután az izraeli Teva Pharmaceutical Industries magyarországi cégét irányította. Ezt követően közel három éven át Magyarország washingtoni nagykövete, az azt megelőző három évben a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági és külügyi államtitkára, illetve a külügyminiszter helyettese volt.

Hivatalos önéletrajza szerint 1990 óta a Magyar Orvosi Kamara tagja.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább olvasom »

Mihálik Edvin: a Fidesz Szegedet büntetné, amiért lassú a tram-train

A Fidesz a szegedieket akarja büntetni amiatt, hogy a beígért 37 perc helyett 50 perc alatt ér a tram-train Hódmezővásárhelyre. Ezért meg akarják szüntetni a Bem utcai, Galamb utcai és Pulz utcai megállóit Szegeden. Mihálik Edvin, Szeged zöld tanácsnoka és az ellenzék közös képviselőjelöltje szerint ez elfogadhatatlan, ezért petíciót indítottak a javaslat ellen.

Tovább olvasom »