Pár nap alatt átment a ,,beszolgáltatási” törvény

Az ,,élelmiszerpazarlás csökkentését” célzó változtatást 138 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el a parlament kedden. Ezáltal a boltokból eltűnnek a lejárathoz közeli, érték-csökkentett termékek.

A törvény értelmében a legnagyobb élelmiszer-áruházaknak februártól kötelező felajánlaniuk az élelmiszerárut a minőségmegőrzési időtartamuk lejárta előtt legalább 48 órával az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) részére. A fogyaszthatósági idővel, továbbá 48 óránál rövidebb minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszerekre nem vonatkozik a szabályozás.

A módosítás azokat a kereskedőket érinti, amelyek éves nettó árbevétele meghaladja a 100 milliárd forintot.

Az elfogadott törvénynek köszönhetően nem lesznek a boltokban lejárathoz közeli leértékelések – hívja fel a figyelmet Dr. Lukács László György, jobbikos parlamenti képviselő. ,,Szóval még azt is sajnálják tőlünk, hogy leértékelve vegyünk húst, vagy tejterméket, vagy éppen zöldséget, gyümölcsöt. Na, és ki fogja ennek az egésznek a kárát látni? Persze, hogy a vásárlók. Jönnek az áremelések, és még az akciók is eltűnnek!” – fogalmazott Lukács.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink