Pénteken földi szúnyoggyérítés lesz Makón

Az önkormányzat illetékességi területén (1.300 ha ) szúnyoggyérítésre kerül sor – írja a mako.hu.

A földi kémiai védekezés 2021. július 09. napján a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Rossz idő esetén: 2021. július 10-11. napján ugyanebben az időben.

Felhasznált vegyszer: Deltacect 1,2 ULV.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A szúnyoggyérítésről Makó Város Jegyzője értesíti a Marosmenti Méhész Egyesületének Elnökét. Az egyesület értesíti a regisztrált méhészeket, az értesítés az egyesület honlapjára is felkerül.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni – közölték a város honlapján.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink