Posztumusz díszpolgár lehet Csanádpalota korábbi polgármestere

A 2020. március 16-án tartott összevont bizottsági ülésen Dr. Debreczeni István polgármester előzetes javaslatot tett posztumusz díszpolgári cím átadására Kovács Sándor részére – közölte Csanádpalota Város Önkormányzata – Hivatalos oldala.

Kovács Sándort 2006-ban választották polgármesterré a kisvárosban. Harmadik ciklusát töltötte, amikor 2017 tavaszán, 59 évesen súlyos betegségben elhunyt.

2018-ban már felvetődött, hogy megkapja a díszpolgári címet. A Délmagyarország beszámolója szerint Krivánné Bán Hajnalka kezdeményezte, de nem lett belőle semmi. A megyei napilapnak az akkori polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet elmondta, a többség nem támogatta a Kovács Sándor kitüntetésére vonatkozó javaslatot, amiről a szokásoknak megfelelően zárt ülésen szavaztak, így nem árulhatott el többet.

A díszpolgári cím idén is, mint minden évben a Városnapon kerül átadásra, ami augusztusban várható. Természetesen további javaslatokat ezután is fogad az önkormányzat facebook-üzenet formájában, esetleg a jegyzo@csanadpalota.hu e-mail címen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »