Posztumusz díszpolgár lehet Csanádpalota korábbi polgármestere

A 2020. március 16-án tartott összevont bizottsági ülésen Dr. Debreczeni István polgármester előzetes javaslatot tett posztumusz díszpolgári cím átadására Kovács Sándor részére – közölte Csanádpalota Város Önkormányzata – Hivatalos oldala.

Kovács Sándort 2006-ban választották polgármesterré a kisvárosban. Harmadik ciklusát töltötte, amikor 2017 tavaszán, 59 évesen súlyos betegségben elhunyt.

2018-ban már felvetődött, hogy megkapja a díszpolgári címet. A Délmagyarország beszámolója szerint Krivánné Bán Hajnalka kezdeményezte, de nem lett belőle semmi. A megyei napilapnak az akkori polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet elmondta, a többség nem támogatta a Kovács Sándor kitüntetésére vonatkozó javaslatot, amiről a szokásoknak megfelelően zárt ülésen szavaztak, így nem árulhatott el többet.

A díszpolgári cím idén is, mint minden évben a Városnapon kerül átadásra, ami augusztusban várható. Természetesen további javaslatokat ezután is fogad az önkormányzat facebook-üzenet formájában, esetleg a jegyzo@csanadpalota.hu e-mail címen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink