Puha tappancsok várnak segítségre

Egy újabb nehéz hónap jött el a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél. Mintegy 150 ezer forintot kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az augusztusi hónapban is be tudjanak vásárolni az állataik számára, parazita irtókat, szívféreg megelőző tablettákat vehessenek, közüzemi, állatorvosi díjakat kiegyenlíthessék.

Balogh Ernő az egyesület elnöke elmondta, hogy az augusztus most talán csendesebb hónap lesz, mivel az elmúlt hónapban, júliusban meghaladta a fél millió forintot is a szervezet kiadása. Ebben a hónapban számításaik szerint 150 ezer forintból már tudnak gazdálkodni. Hozzátette, tagjaik, segítőik is támogatják a szervezetet, de sajnos ez kevés, így az állatbarátokhoz kell fordulniuk.

Az elnök kiemelte, jelenleg 2168 forint van a számlájukon, ha nem érkezik segítség nem tudja, hogy miből lesz elég fedezet a tizennyolc állat ellátására, valamint az utcai cicák ivartalaníttatására. Az elmúlt pár hét alatt csaknem kilencven cicával kapcsolatos segítségkérés érkezett a szervezethez, és bár folyamatosan dolgoznak a problémák megoldásán, a 15 négyzetméteres cicalakba tíz cicánál többet sajnos nem tudnak elhelyezni. Örökbefogadók nem jelentkeznek vagy, ha igen, kintre, udvarra fogadnának örökbe, de Balogh Ernő leszögezte, „aszfaltmatricának” nem adnak örökbe egy állatot sem.

Az egyesület minden hozzá bekerülő állatot oltat, ivartalaníttat, chippel lát el, a kutyusokat szívférgességre szűreti, a cicákat FIV (macska AIDS) és FeLV (macska leukózis) betegségekre. Emellett a tüskéseken is segítenek, jelenleg négy süni van a szervezet gondozásában.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete mindent megtesz a hozzájuk bekerülő állatokért. Ha támogatni szeretné őket, adományát a 10700158-67637539-51100005-ös számlaszámukra juttathatja el vagy PayPal címükre, amely a hmvhelyiallatvedok@gmail.com. Bővebb információ az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen keresztül kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink