Rákosi Mátyás 1946-ban: ,,A magyar nép előre akar menni és nem hátra”

Már 1946-ban előkerült az Orbán-kormány és Fidesz által használt kampányszlogen.

Az idézetre Tordai Bence országgyűlési képviselő bukkant a huszadikszazad.hu oldalán. Eszerint Rákosi 1946. április 18-án a MÁVAG üzemében politikai beszámolót tartott, amiben elhangzott az a mondat, hogy ,,a magyar nép előre akar menni, és nem hátra.”

A jelmondat később is előkerült, a 444.hu mutatott rá, hogy az NDK államtanácsának elnöke, illetve a kommunista párt főtitkára, Erich Honecker 1989. október 7-én mondta azt a beszédében, hogy ,,Vorwärts immer, rückwärts nimmer!“, avagy ,,Mindig előre, sosem hátra!”. Azt már a hvg.hu fedezte fel, hogy a brit Munkáspárt 2005-ös pártprogramjában is találkozhatunk a Fidesz által használt fordulattal, a ,,Nagy-Britannia előre megy, nem hátra” (Britan forward, not back) című kiáltványt maga Tony Blair volt miniszterelnök mutatta be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink