Rákosi Mátyás 1946-ban: ,,A magyar nép előre akar menni és nem hátra”

Már 1946-ban előkerült az Orbán-kormány és Fidesz által használt kampányszlogen.

Az idézetre Tordai Bence országgyűlési képviselő bukkant a huszadikszazad.hu oldalán. Eszerint Rákosi 1946. április 18-án a MÁVAG üzemében politikai beszámolót tartott, amiben elhangzott az a mondat, hogy ,,a magyar nép előre akar menni, és nem hátra.”

A jelmondat később is előkerült, a 444.hu mutatott rá, hogy az NDK államtanácsának elnöke, illetve a kommunista párt főtitkára, Erich Honecker 1989. október 7-én mondta azt a beszédében, hogy ,,Vorwärts immer, rückwärts nimmer!„, avagy ,,Mindig előre, sosem hátra!”. Azt már a hvg.hu fedezte fel, hogy a brit Munkáspárt 2005-ös pártprogramjában is találkozhatunk a Fidesz által használt fordulattal, a ,,Nagy-Britannia előre megy, nem hátra” (Britan forward, not back) című kiáltványt maga Tony Blair volt miniszterelnök mutatta be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »