Rendőrök segítik a közlekedést az iskolák környékén

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei, a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőrszervezetek Szövetségének polgárőreivel együttműködve folyamatosan jelen vannak a vármegye iskoláinak környékén, hogy a diákokat segítsék a következő hetekben – hangzott el a szeptember elsején tartott sajtótájékoztatón.

A szakemberek az intézményekben is jelen vannak, a bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársak előadásokon beszélgetnek az ilyenkor jelentkező problémákról, mint például a vagyonvédelem, a drogprevenció,a gyermekek közti bántalmazás, vagy az online biztonság. A vármegye több iskolájában már iskolaőrök is segítik a munkát.

A megelőzés rendkívül fontos, ezért kiemelt feladat, hogy a fiatalok minél kisebb korban találkozzanak a közlekedés különböző szintű ismeretével. Így a főkapitányság által indított Közlekedjünk Együtt, Vigyázzunk Egymásra program egyre népszerűbb a Szegedi Tankerület oktatási intézményekben. A kisiskolásoknak indult komplex tudásanyagot feldolgozó képzés számos iskolában indul el és több ezer tanulót oktatnak majd a biztonságos közlekedésre.

Az együttműködők közösen hangsúlyozták a megelőzés, és a szeptember elejei időszakban a gyermekekre való odafigyelés fontosságát.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink