Republikon: egyedül a Jobbik erősödött

Érdemben csak a Jobbik tudott javítani támogatottságán, az ellenzéki összefogás pedig több szavazót tudhat maga mögött, mint a kormányoldal – derül ki a Republikon Intézet februári reprezentatív felméréséből, melyet a Telex közölt.

A portál megjegyzi, a Fidesz tavaly év végi gyengülés után stabilizálódott, a teljes népesség körében 30 százalékon áll. A DK egy százalékpontot veszítve 10 százalékos népszerűségnek örvend, a Momentum maradt 9 százalékon, a Jobbik pedig 6-ról 8 százalékra javított. Az MSZP népszerűsége 6 százalék. A kisebb pártok, mint a Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk 1-1 százalékon állnak.

A pártválasztókat figyelembe véve a kormánypárt a voksok 46 százalékát szerezné, azaz januárhoz képest nem változott. A DK-ra 16 helyett csak 15 százalék szavazna, a Momentum maradt 13 százalékos. Az MSZP maradt 8 százalékon, a Jobbik viszont ugyanennyiről 11 százalékra növelte potenciális szavazóinak arányát. A Párbeszéd, az MKKP, valamint az LMP 2-2, a Mi Hazánk a pártválasztók 1 százalékát tudhatja maga mögött.

A kutatóintézet mérése szerint a hatpárti ellenzék a teljes népesség 35 százalékának bizalmát bírja, szemben a kormánypártok 35 százalékával. A pártválasztókra vetítve 51-46 az arány az ellenzék javára.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink