Saját képviselőit is feláldozza Farkas Éva

Néhány napja különös cikk jelent meg a Makó Híradó nevű helyi adóforintokból fenntartott hírportálon, Többen búcsúznak a képviselői munkától Makón címmel.

Azt már régóta pletykálták a városban, hogy Farkas Éva csapatában nagy változások várhatóak, azonban a cikk túlságosan is meglepő őszinteséggel vall a helyi Fideszen belül meghatározó szerepet játszó személyekről. Miközben jelenlegi képviselőit lejáratja a Fidesz, már futtatják az új jelölteket. Röviden összefoglalva: Weszelyné Véghseő Henriett, dr. Sánta Sándor, Toldi János és Kádár József nem lesznek képviselők október 13. után. Helyettük Botlik Anita, Székely Ildikó, Varga Ferenc és Mágori András indul majd. Valószínűleg nem lesz jelölt dr. Nagy Jenő sem, aki 2014-ben az ötös számú körzetben mérette meg magát, de végül nem került a testületbe. Ha mindezt megvizsgáljuk,

akkor a 2014-ben induló nyolc jelöltből három marad: Kovács Sándor, dr. Hadik György és Czirbus Gábor.

De térjünk vissza a Makó Híradó cikkére, álljon itt néhány idézet:

„Aktív képviselőnek indult, de az utolsó másfél évben szinte egyetlen felszólalása sem volt a testületi üléseken, a választások alkalmával szinte semmit nem csinált, a közös munka ráeső része pedig általában nem lett elvégezve. A tagság egy része már azt kérdezgette, hogy ő képviselő-e még egyáltalán.”

 

„Aki nem dolgozik, azzal nem is lehet együtt dolgozni.”

A fenti két mondat állítólag egy neve elhallgatását kérő Fidesz-aktivistától származik és Kádár Józsefről szól. Kádár helyett valószínűleg Mágori András indul az újvárosi körzetben. Mindenesetre meglepő, hogy egy fideszes portálon megjelenhet egy ilyen vélemény egy fideszes képviselőről.

Dr. Sánta Sándorral viszonylag kedves volt a cikk írója, a korával indokolta a visszavonulás tényét, amely valószínűleg igaz is lehet. A honvédi körzetben Varga Ferencet indítja a Fidesz.

Sokkal zavarosabb a kép a hatos körzet képviselője kapcsán. Információink szerint Toldi János szeretett volna indulni, de ezt nem hagyta neki a Fidesz vezetése. A cikk ezzel szemben azt állítja, hogy Toldi magától mondott le az újrázásról, sőt még a karácsonyi utalványok kihordásában történt elmaradását is felemlegetik. A hatos körzetben Zsámbokiné Székely Ildikó lesz a Fidesz jelöltje.

Várhatóan nem indul Weszelyné sem, a Vertán telepi körzetben szintén új jelöltet állít a Fidesz.

Igazi „régi motorosok” vonulnak tehát vissza a képviselőségtől, akik a hátukon vitték a narancsos pártot abban az időben, amikor Buzás Péter vezette a várost. A sorcsere eredményeképpen új arcokat látunk majd.

Kérdés, hogy ők tudják-e már, hogy bármikor beáldozzák, lejáratják őket is – hasonlóan elődeikhez – ha a hatalom logikája ezt diktálja majd.

Érdemes azon is elgondolkodni, hogy az elmúlt öt évben a cikkben szereplő képviselők végig támogatták Farkas Éva politikáját, minden előterjesztést megszavaztak a polgármesternek. A ciklus végén pedig az a hála, hogy olvashatnak magukról egy lejárató cikket a saját sajtójukban. A makói modell annyira működik, hogy hét képviselőből négyet lecserélnek a ciklus végén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink