Sajnos Hódmezővásárhelyen is megindult a pánikvásárlás és sok idős jár-kel

Az operatív stáb sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy területi adatokkal nem tudunk szolgálni, mert a kormány szokatlan módon – más országoktól eltérően – nem ad ki területi adatokat, a járási tisztiorvos illetve a kórház igazgatója, aki tudna adatokkal szolgálni, nem hajlandó együttműködni a város operatív stábjával – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata. (Fotó: archív.)

A városházán bevezetett intézkedések, az ügyfélszolgálatnak a korlátozása eredményes volt, nincs sorbanállás a városházán, reggel több pénztárat is nyitottunk. Továbbra is azt kérjük, hogy csak a nagyon fontos ügyekben keressék fel személyesen a városházát, ügyeiket intézzék digitálisan ha tehetik, és mindenki maradjon otthon, ha teheti.

Ma reggel a piacon már az intézkedések eredményeképpen életbe léptek a fokozott biztonsági előírások, két bejárat működik, ahol a közterületfelügyelők ellenőrzik, hogy minden belépő kézfertőtlenítés után menjen be a piac területére. A létszámot is figyelik, amikor már nem tartható az 1-1,5 méteres távolság személyenként, akkor több vásárlót nem engednek be, csak akkor, ha vannak távozók. Azt látjuk azonban, hogy továbbra is nagyon sok időskorú vásárol. A kormány tegnapi rendelkezése, hogy a 70 év fölöttieknek kötelező otthon maradni, mindenki másnak is csak nagyon indokolt esetben, élelmiszer és gyógyszervásárlás miatt, illetve munkába járás miatt ajánlott elhagyni lakhelyünket. A piacon élelmiszerforgalom, élelmiszervásárlás történik, ezért amig lehetséges fenntartjuk, de ez csak úgy lehetséges, ha mind a vásárlók, mind az árusok távolságot tartanak egymás között és betartják a higiénés protokollt. Kézfertőtlenítés, kézmosás ajánlott minél gyakrabban, kerülendő a kézfogás, ölelés, puszi.

A Hód-Fó szociális foglalkoztató elkezdte a maszkok gyártását, 200 darabot már átadtak a város dolgozóinak, akik az idős ellátásban dolgoznak illetve a sok helyszínt felkereső kollégáknak.

Elkezdődött Vásárhelyen is hogy megindult a pánikvásárlás, a boltokat kifosztották. Egy áruházlánc például jelezte hogy holnap kap elegendő utánpótlást, de arra kérünk mindenkit, hogy csak a saját rövidtávú szükségleteket vásárolják meg, hogy mindenkinek jusson. Lesz elegendő termék, semmi ok az aggodalomra.

Akiknek az életkörülményei rosszabbra fordul, ők tartós élelmiszert kapnak, az igények elbírálása a népjóléti irodán történik. Akiknek nem változott a helyzete, eddig is szociális ellátott volt, azok az eddigi ellátást kapják. Kérjük, hogy ők ne jelentkezzenek. Ne éljünk vissza a helyzettel, hagyjuk, hogy a valóban krízisbe került emberek meg tudják kapni a segítséget.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink