Sertéspestisben elhunyt állatokat temettek el a romániai Nagylak közelében

Büntetőjogi feljelentést tett a környezetvédelmi felügyelőség Arad megyei igazgatósága ismeretlen tettes ellen, a Nagylak külterületén elásott állattetemek miatt, amelyekről bebizonyosodott, hogy afrikai sertéspestis-fertőzésben hullottak el – számolt be róla az Aradi Hírek.

Az intézmény hétfői közleménye szerint február 29-én, lakossági bejelentés alapján szálltak ki a környezetvédelmi felügyelőség, az állategészségügyi igazgatóság és a megyei rendőr-főkapitányság emberei a Nagylak és Sajtény közötti helyszínre, ahol tíz sertéstetemet és két szarvasmarha tetemét találták meg három gödörben elásva.

Az oszlásnak indult maradványokból mintákat vettek, amelyeket Bukarestbe küldtek vizsgálatra, az eredmény pedig pár napja érkezett meg. Bebizonyosodott, hogy az állatok afrikai sertéspestisvírussal fertőződtek meg.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Kiderült a makói Fidesz összes jelöltje

Lázár János feltöltött egy fotót az oldalára, amin rajta kívül kilenc fő látható, Farkas Éva mint polgármesterjelölt és még nyolcan, akik vélhetően a Fidesz képviselőjelöltjei lesznek Makón.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink