Megkezdődött a fokhagyma mellett a vöröshagyma betakarítása is. Sipos Gazda Vizi István mezőgazdasági vállalkozóval végig követte ebben az évben a hagyma élettani, növényvédelmi, termesztés technológiai folyamatát az apátfalvi határban, most pedig elérkeztek a betakarításhoz.
A híres magyaros ételeink egyik fontos alapanyaga a vöröshagyma, amiből éves szinten fejenként átlagosan 10,5 -12 kilót fogyasztunk. Hazánkban a vöröshagyma aranykora az 1970-es években volt, akkoriban 11 ezer hektáron folyt a termelés, ami mára sajnos 1500 hektárra zsugorodott. Makó és környékén, a vöröshagyma termőterülete is, a tizedére esett vissza.
Az ismert növényorvos felhívja rá a figyelmet, a hagymatermesztést kizárólag öntözött körülmények között lehet hatékonyan megvalósítani. A nagy hőség, napi 25-27 C átlaghőmérséklet felett nem fejlődik jól. Ha tovább melegszik az időjárásunk, úgy alakulhat a folyamat, mint a krumplival, vagy a málnával, vagyis alkalmatlanná válik a klíma az eredményes termeléshez.