Sipos Gazda megnézte a vöröshagymát Vizi Istvánnal

Megkezdődött a fokhagyma mellett a vöröshagyma betakarítása is. Sipos Gazda Vizi István mezőgazdasági vállalkozóval végig követte ebben az évben a hagyma élettani, növényvédelmi, termesztés technológiai folyamatát az apátfalvi határban, most pedig elérkeztek a betakarításhoz.

A híres magyaros ételeink egyik fontos alapanyaga a vöröshagyma, amiből éves szinten fejenként átlagosan 10,5 -12 kilót fogyasztunk. Hazánkban a vöröshagyma aranykora az 1970-es években volt, akkoriban 11 ezer hektáron folyt a termelés, ami mára sajnos 1500 hektárra zsugorodott. Makó és környékén, a vöröshagyma termőterülete is, a tizedére esett vissza.

Az ismert növényorvos felhívja rá a figyelmet, a hagymatermesztést kizárólag öntözött körülmények között lehet hatékonyan megvalósítani. A nagy hőség, napi 25-27 C átlaghőmérséklet felett nem fejlődik jól. Ha tovább melegszik az időjárásunk, úgy alakulhat a folyamat, mint a krumplival, vagy a málnával, vagyis alkalmatlanná válik a klíma az eredményes termeléshez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »