Komplett szeszfőzdét vehetünk a makói önkormányzattól

Érdekes előterjesztés került a szerdai testületi ülés anyagai közé. Az önkormányzat pályázatot ír ki a 10620/5 helyrajzi számú ingatlanra azzal a kikötéssel, hogy továbbra is szeszfőzde működjön ott.

A kérdéses ingatlan 0,8108 hektár területű, korábban ott működött egy pálinkafőzde, melynek eszközei jelenleg is ott találhatóak. 2022-ben készült rá becslés, az ingatlan 19,8 millió forintot ér, a technológiai berendezések értéke 7 milliót, azonban az előterjesztés megemlíteni, hogy aktulizálni kell az értékbecslést, ha meg akarják hirdetni eladásra.

A megvásárlás feltétele, hogy legalább 5 évig szeszfőzdét üzemeltessen az új tulajdonos. Ráadásul a pályázótól kérnek szakmai felkészültséget alátámasztó tanulmányt, vagy hasonló tevékenységet igazoló dokumentumot. Ha a testület szerdán megszavazza, akkor írják ki a pályázatot az eladásra.

Az előterjesztésben végig a helyrajzi számra hivatkoznak, ez a valóságban az Aradi u. 127-et jelenti, ahol a Városgazdálkodás egyik telephelye is van.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Így szeretne Makó fürdőváros lenni: derékig érő gazzal találkozhatnak a turisták (és a helyiek) a Hagymatikum mögött.

Tovább olvasom »