Sörrel szállt fel egy szegedi helyi járatos buszra, majd megrúgta a sofőrt

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szombat reggel keveredett nézeteltérésbe egy buszvezetővel. (Fotó: illusztráció.)

A megalapozott gyanú szerint a férfi a barátaival 2021. augusztus 14. napján, reggel 9 órakor szállt fel az egyik helyi járatos buszra Szegeden. A gyanúsított kezében sör, míg a barátja kezében üdítő volt, ezért a buszsofőr közölte velük, hogy nem maradhatnak a járművön. A férfi barátja ekkor a sofőrt szidta, és szétlocsolta az üdítőt a padlón, majd leszálltak a buszról. A buszsofőr szintén leszállt, és kérdőre akarta vonni őket, melyre válaszul a gyanúsított combon rúgta. A sértett ezt követően visszaszállt, értesítette a rendőrséget, miközben a gyanúsítottat egy utas tartotta vissza.

A járási ügyészség a buszsofőr, mint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. A gyanúsított ugyanis több alkalommal állt bíróság előtt és a cselekményét is végrehajtásában felfüggesztett, hasonló jellegű cselekmény miatt kiszabott szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a férfi letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsított és védője azzal szemben a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

73 éve született Rakovszky Zsuzsa, Kossuth-díjas magyar író, költő, műfordító; a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink