Stadionfelújításra 680 millió, a szülészetnek 33 jut – írásban kérdezik a minisztert

A Facebookon kelt ki a kormányzati fontossági sorrend ellen Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője. A dorogi politikus elképesztőnek nevezte, hogy 680 millió forintot szán az állam a helyi futballpálya felújítására, miközben a térség ellátását végző Vaszary Kolos kórház szülészete 33 millió forintot kap a kormánytól.

A politikus azt írja a posztban:

elfogadhatatlan, hogy azokkal szembe menjenek, akik valóban érintettek, a helyi lakosokkal és hogy olyan beruházás valósuljon meg (lásd pályafűtés), ami nem csak összességében haszontalan, de figyelembe véve, hogy hány honfitársunk van jelenleg is fűtés nélkül, még erkölcstelen is.

Nunkovics leszögezi, hogy számára is sokat jelent a dorogi futball, hiszen a csapatnál játszott 12 éven keresztül. Viszont az ordító aránytalanság nem csak nála veri ki a biztosítékot, október végén az önkormányzat a kormányhoz és az MLSZ-hez is beadott egy kérvényt, amire azóta sem érkezett válasz.

Azt szerették volna elérni, hogy a felújítás során az ésszerűség döntsön, ha lehet, akkor ne kelljen porig rombolni az NB II-es Dorogi FC otthonát, ami a helyi drukkereknek nem csak egy stadion, hanem egy “szentély”.

A képviselő épp ezért írásban fordult az emberi erőforrások miniszteréhez, Kásler Miklósnak 15 napja van, hogy válaszoljon a beruházással kapcsolatos kérdésekre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább olvasom »

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább olvasom »