Stratégiai csend van, miközben ezer forint lehet egy kiló kenyér

Szakemberek szerint nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig csak ül, és stratégiai nyugalommal nem tesz semmit – fogalmazott Jakab Péter pénteki Facebook-bejegyzésében. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet, hogy az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat. 

Az ellenzéki pártvezető szerint a magyar kormány eközben a kenyérre 18, a lisztre 27 százalék adót pakol rá, miközben Brüsszelre mutogat, hogy nem engedi az áfa elengedését. A jobbikos politikus helyzetértékelése szerint ,,most nincs szabadságharc. Stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk, hogy megfékezzük a drágulást.” 

Márpedig addig nem szállunk le a témáról, amíg a Fidesz nem lép

– ígérte Jakab, aki pártja nevében továbbra is követeli az áfa elengedését, és a törvényi garanciáját annak is, hogy a kereskedők kötelesek legyenek az ebből fakadó kedvezményt átengedni a vásárlóknak. 

Kifogásokat meg hallani sem akarunk attól a kormánytól, amelyik 12 éve kétharmados felhatalmazással, meg rendkívüli jogrenddel bármit megtehet, amit csak akar. Hajrá!

– zárta posztját Jakab Péter.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »