Szabadstrandok: az egész országban háromnak kifogásolt a vize, az egyik Makón van

Kifogásolt a makói Maros-part vízminősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatásából. A hivatal szerint országszerte folyamatosan csökken a kifogásolt vízminőségű strandok száma, a minősítés az európai uniós követelményeknek megfelelően négy év teljes adatsora alapján készült.

Az NNK szerint a hazánkban nyilvántartott 279 fürdővíz közül 176 kapott kiváló, 58 jó és 11 tűrhető minősítést és kifogásolt kategóriába mindössze 3 strand esett. Utóbbiak közé tartozik a makói Maros-part, valamint a Bács-Kiskun megyei Soltvadkert és Tiszakécske szabadstrandja.

Térségünkben jó és kiváló értékelést kaptak a strandok, egyedül a szegedi Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping vízminősége lett tűrhető.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »